Американски изследователи смятат, че са идентифицирали един от най-известните серийни убийци в света, който се е криел под кодовото име Зодиак. Той тероризира Сан Франциско в края на 60-те и началото на 70-те години и според думите му е отнел живота на 37 души.

„The Case Breakers“, екип от повече от 40 бивши следователи, журналисти и офицери от военното разузнаване, са участвали в разкриването, съобщава Fox News. Според тях Зодиакът е Гари Франсис Пост. Това се доказва от белезите по челото му, които съответстват на белезите по фоторобота на Зодиака. Освен това и други подробности сочат самоличността на Пост.

Авторите на доклада са сигурни, че декораторът Гари Франсис Пост (на снимката) е бил маниакът.

Например, Пост е свързан с шестата жертва на Зодиака, Чери Джо Бейтс. Той е бил недалеч от мястото на убийството в деня, в който се е случило, и също е боядисвал къщи почти през целия си живот - часовник с пръски боя е намерен на мястото на убийството на Джо Бейтс. Детективите също откриха отпечатък на петата на обувката на Пост, която съответства по стил и размер на тези, намерени на местата на други престъпления на Зодиака.

Както отбелязват разследващите, няма да е възможно да се комуникира с възможния убиец. Гари Франсис Пост почина през 2018 г.


Зодиакът изпрати мистериозни кодирани писма до журналистите.