Тасманийският тигър, известен още и като тасманийски вълк, е животно с ивици в задната част на тялото си, за което се смята, че е изчезнало през 1936 година.

Бенджамин - последният екземпляр от вида, умира тогава в зоопарк на австралийския остров Тасмания.

От 2016 година обаче все повече хора казват, че са видели тасманийски тигър на острова. До момента са получени поне 8 сигнала, коментира stern.de.

Сега учените искат да разберат какво стои зад мистерията.

Тасманийското министерство на околната среда публикува сигналите в документ.

Първият сигнал е от 2016 г., последният - от 15 август 2019 г. От тогава се спекулира, че поне един тасманийски тигър вероятно все още е жив.

Очевидците са най-вече туристи. Двама от тях казват, че са наблюдавали животното през февруари 2018 г. в продължение на 12-15 секунди.

"Беше с ивичеста и твърда опашка, както и с ивици на гърба си. По-голямо е от лисица, но по-малко от немска овчарка", разказват те. И двамата са 100% сигурни, че са видели тасманийски вълк.

Други казват, че животното, което са видели, е с размери "между домашна котка и лабрадор".

От изчезването си през 1936 година животното придобива култов статус на острова, съпоставим с отношението към чудовището от Лох Нес в Шотландия.

Тасманийските вълци на острова драстично намаляват през 19-и век, след като правителството дава парични награди за всяко убито животно от вида. Целта била да се опазят овцете.

Днес препарирани животни могат да се видят в различни музеи, но… Вижте!