Тиквените семки са вкусна и богата на хранителни вещества храна.

 Изследванията показват, че те предлагат редица ползи за здравето, като например понижаване на нивата на кръвната захар, подобряване на здравето на сърцето и дори намаляване на риска от някои видове рак.

 Много хора се чудят дали тиквените семки също могат да ви помогнат да отслабнете.

 Тиквените семки са богати на хранителни вещества, за които е известно, че помагат за отслабването, като фибри, протеини и ненаситени мастни киселини.

 Едно 6-месечно проучване при 345 възрастни на нискокалорична диета изследва ефектите на диетичния състав върху отслабването. Той установи, че приемът на фибри насърчава спазването на диетата и отслабването, независимо от калориите или други хранителни вещества.

 Фибрите спомагат за увеличаване на чувството за пълнота, като предотвратяват преяждането между храненията, което в противен случай може да доведе до наддаване на тегло или да предотврати загуба на тегло.

 Минималните препоръки за фибри за възрастни в подкрепа на цялостното поддържане на здравето и теглото са 19–38 грама на ден.

Умереността е ключова

 Въпреки че тиквените семки са питателна, висококачествена закуска, която може да помогне за поддържане на загубата на тегло, важно е да запомните, че умереността е от ключово значение за приема на всяка храна.

 Подобно на други ядки и семена, тиквените семки са с висока енергийност, което означава, че съдържат значителен брой калории и мазнини в малък размер на сервиране.

 Например, 1/2 чаша (72 грама) тиквени семки с отстранени черупки съдържа приблизително 415 калории и 35 грама мазнини.

 Просто бъдете сигурни, че количеството на тиквените семки, което ядете, се вписва в общите ви калорични цели за отслабване.

 За да сведете до минимум добавените калории и натрий, изберете сурови, несолени тиквени семки, със или без черупката им, за да допълвате най-добре здравословната диета за отслабване.

В заключение.

 Тиквените семки са богати на фибри, протеини и ненаситени мастни киселини, които всички могат да играят поддържаща роля за здравословно отслабване и поддържане на теглото. Изберете сурови, несолени семена, за да сведете до минимум приема на добавени мазнини, калории и натрий.

 Тиквените семки са здравословна храна, богата на хранителни вещества, която може да поддържа целите за отслабване и поддържане, като протеин, фибри и ненаситени мастни киселини.

 Както при другите ядки и семена, тиквените семки съдържат голямо количество мазнини и брой калории в малка порция, което прави умереността важна, ако сте на диета с ограничени калории.

 За да допълвате най-добре диета за отслабване, изберете сурови, несолени тиквени семки със или без черупките им. Тези семена могат да се добавят в редица ястия или да се ядат самостоятелно като здравословна закуска.