Малко вероятно е приемът на глътка ябълков оцет сутрин да повлияе значително на загубата на тегло.

 Може да намери безброй съвети и трикове как да отслабнете бързо и да "очистите" тялото си. Повечето от тях обаче са необосновани и неефективни.

 Въпреки че ограничените изследвания сочат, че оцетът може да има благоприятен ефект върху нивата на глад, резултатите далеч не са убедителни. Плюс това, по-голямата част от тези изследвания са проведени при животни, а не хора.

 Няколко човешки проучвания показват, че добавянето на ябълков оцет може да помогне за потискане на апетита и да има умерен благоприятен ефект върху загубата на тегло. Това се дължи главно на оцетна киселина, вид киселина, концентрирана в ябълков оцет, която може да има потискащи глада ефекти.

 Важно е обаче да се отбележи, че в тази област липсват висококачествени човешки изследвания. Докато ябълковият оцет може леко да повлияе на нивата на глад, е малко вероятно пиенето на ябълков оцет да има някакъв смислен ефект върху линията на талията ви, освен ако, разбира се, не се комбинира с повишена физическа активност и здравословни промени в диетата ви.

 Освен това, пиенето на ябълков оцет може да причини нежелани странични ефекти, като ерозия на зъбите и гадене.