Шведският H&M, най-големият търговец на дребно на дрехи в Европа, разширява гамата си от големи размери с помощта на Тес Холидей.

Моделът с големи размери 165 см, 155 кг, беше поканена от марката като консултант по оразмеряване и инклузивност, съобщава Vogue. Сътрудничеството между H&M и Holliday ще добави стоки до 4XL за жени и 3XL за мъже към традиционната оразмерителна мрежа и ще се продават онлайн в цялата страна и до 2XL в магазините. Преди това дамската и мъжката гама на H&M се разширяваше само до размер XL в магазините и онлайн, докато H&M+ имаше избрана гама от дамско облекло в размери от 3XL до 4XL.

„H&M вижда приобщаването като бизнес императив. Еволюцията и напредъкът на H&M в мащаб отразява нашия ангажимент и се фокусира върху предизвикателствата, пред които сме се сблъскали, напредъка, който сме постигнали, и напредването още повече. Нашата мисия като марка е да направим стила достъпен за всички и това е ключов момент,” каза пред репортери Дона Дозиър Гордън, ръководител на отдела за приобщаване и разнообразие на H&M в Америка.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by T E S S H????L L I D A Y (@tessholliday)

Това не е първият път, когато Тес работи с H&M. Преди това тя участва като модел в световни кампании. Тогава се оказа, че марката няма неща, които да подхождат на Тес, тъй като всички са твърде малки.

„Свързах се с H&M и им казах, че това не трябва да се случва. Какво можем да направим, за да поправим това? Какво можем да направим, за да сме сигурни, че никой друг няма същото преживяване като мен? И бях много изненадана и развълнувана от факта, че те не само решиха проблема, но и инвестираха в него“, не крие възторгът си моделката.

Тес подписа договор като консултант през август миналата година, но до този момент за ролята й в марката се мълчи. Според Холидей тя се страхувала, че няма да бъде възприемана като пълноправен служител, който може да донесе нещо ново. Тя нарича настоящата си работа шанс, за който винаги е мечтала.

„Бях защитена и откровена, когато чувствах, че нещата могат и трябва да бъдат по-добри. И когато се появи възможността, това беше шанс да вляза в ролята, която винаги съм искала, като съветник на марка от такъв мащаб. Изключително съм благодарна, че всъщност ме послушаха“, призна тя.

Хубавата поничка сподели радостта си на страницата си в социалната мрежа, публикувайки ярки снимки с торта и балони.

„Толкова съм благодарна на моите невероятни приятели, които се наслаждават на творческия хаос точно като мен и направиха тази последна снимка заедно в дома ми, за да мога да празнувам себе си! И на всички вас: Обичам ви всички и ви благодаря за подкрепата! Толкова съм благодарна на всички вас и на екипа, с който работя в H&M, че се грижите за моите големи бебета толкова, колкото и аз!" - гласи надписът към снимките.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by T E S S H????L L I D A Y (@tessholliday)