Побойникът, който преби 37-годишният медик от врачанския спешен център е в родствена връзка със семейството от катастрофата във вторник вечерта, при която загина 3-годишно дете. Побоят над Кирил Петров стана в петък вечерта пред дома му във врачанския кв. Младост.

Пострадалият Кирил Петров бе приет в хирургичното отделение на болницата с голяма рана челото, цепната устна, два избити зъба и много други рани. Медикът бе част от втория екип, който е бил на мястото на катастрофата и е помагал за спасяването на тежко ранената съпруга на шофьора, карал с над 100 км в час на мокрото шосе между с. Лиляче и Враца.

Има задържан за побоя над медик във Враца

 
След първия разпит на пострадалия разследващите полицаи казаха, че вероятно се касае за битов скандал, след като побойникът обвинил Петров, че трови кучетата в квартала и преровил раницата му в търсене на отрова, информира "24 часа". Пострадалият медик описал нападателя си, когото виждал в квартала си. По неговото описание и прегледаните записи от района полицията разкри побойника Ангел А. и го арестува.

Медицинският асистент Петров пък сподели, че се чувства обиден и изпитва страх за живота си. Вече след ареста на побойника пострадалият изказа предположение, че може би нападението над него е свързано с работата му и участието му в екипа по време на фаталната катастрофа. „Не мога да разбера обаче защо някой ще си отмъщава на мен, след като отидохме там да помогнем и да спасяваме животи.”, каза Кирил Петров.

Как се изразходват милиони евро в един от най-бедните райони в страната ни? ВИДЕО