Русенският бизнесмен Пламен Бобоков си призна за чата с президента Румен Радев. "Ние имаме огромни интереси в Африка, имаме големи инвестиции. В Либерия имаме водещи американски инвеститори и съм водил разговори с президента на Либерия. Българският президент е човек, който може да лобира за българския бизнес и българското участие в чужбина. Голямата дипломация в чужбина се прави от бизнеса. Съвсем нормално е да съм помолил, ако нещо е възможно да се направи", призна Бобоков в телевизионно интервю за bTV.

"Единственият диалог с президентската институция е да знам кога се правят официални посещения. Нещо, което в целия свят се прави", заяви той.

Бобоков заговори и за либийския кораб. "Този казус е много интересен, защото освен бандитска държава, България скоро ще бъде обявена и за пиратска държава. Защото с фалшиви документи се анексира чужда територия. Единственият шанс на тези измамници е, не ги знам кои са, е, че в Либия има война, но при първия мирен договор, България ще бъде обявена за пиратска държава", коментира още той.

По думите му той има от 10 г. бизнес в Либия. "При последното решение на съда България щеше да има черен печат за бизнес. Аз просто исках да разбера дали има смисъл да ходя в Либия", заяви той.

Бобоков призна, че се познава добре с президентския секретар Пламен Узунов. „Считам го за близък приятел, но не сме си ходили на гости. Съвет винаги съм му искал, той е изключително интелигентен човек. През седмица две сме се виждали да пием по едно питиенце и да говорим по злободневни теми", обяви той.

За окръжния прокурор там става въпрос, каза Бобоков, за ходатайство за един изключително отговорен и честен човек - прокурор Николов. Очевидно не е успешен този лобор, защото друг човек е на този пост", посочи той.

По думите му тези избори винаги са предопределени. "Аз съм се възползвал, че имам приятел, който е близък до втория стълб", посочи той. "Всичко се знае в тази малка под 7 милиона държава. Всички знаят кои са тези 2 стълба на влияние. Обвинението към мен за търговия с влияние е висша форма на цинизъм. Търговията с влияние предполага наличие на влияние. Аз нямам такова влияние. Аз мога да търгувам само с масла", заяви Бобоков.

"Може да отидете с всички камери в Русе и да попитате кой в града назначава всички – кой назначава прокурори, всеки държавен служител. Това е координаторът на ГЕРБ Пламен Унев. Кой е зад него?", хвърли обвинения Бобоков.  Той отново се върна на темата за ходатайство за прокурора и заяви, че подобно нещо се случва за първи път. "Не се е случвало друг път, това е съвсем голямо изключение, понеже той е един изключително честен и страхотен професионалист".

Що се отнася до обвиненията за организирана престъпна група със 7 души, Бобоков заяви, че никога не се е виждал и не познава тези хора. "С Живков съм се виждал преди 5 години. От всички тези СРС-а се вижда, че аз не съм комуникирал с тях. Комуникирал съм само с брат ми, и то не всеки ден", посочи той.

"С Божков никога не сме имали общ бизнес. Връзката ни е като двама собственици на Lamborghini. Единият притежава All Star, другият е с трактор. Ние сме с трактора. Божков притежава изящна колекция", коментира още Бобоков.

Ние сме Бобокови. Бобокови не бягат, ние се борим до дупка. Не ни е страх от правосъдие, това трябва да го знаят всички, предупреди още бизнесменът с обвинения от прокуратурата.