Горещини над 40 градуса по Целзий заляха Европа. Въпреки предупрежденията за опасно време, туристите не отменят пътуванията си.  

Високите температури на въздуха през лятото могат да променят вида на туризма в бъдеще. По-специално, пътниците могат да започнат да избират по-хладни дестинации или да си вземат ваканции през пролетта и есента.

В сравнение с миналата година броят на хората, които планират да пътуват до средиземноморския регион между юни и ноември, е намалял с 10%, според Европейската комисия по туризъм, съобщи euronews.travel. Докато интересът към области като Франция, Белгия, Великобритания, Полша и Холандия рязко нарасна.

Жега, Европа, туризъмцял екран
Увеличава се търсенето на пътувания до Франция, Белгия, Обединеното кралство, Полша и Холандия

„Очакваме, че непредсказуемите метеорологични условия в бъдеще ще имат по-голямо влияние върху избора на туристите в Европа“, каза Мигел Санс, ръководител на Европейската комисия по туризъм.

Според съобщения в медиите температурата на въздуха в Европа може да надхвърли 48,8 градуса по Целзий - рекорд, регистриран в Сицилия през август 2021 г.

Припомняме, че част от Южна Европа и Северозападна Африка бяха пометени от гореща вълна, която може да счупи рекордни температури през следващите дни. Жителите на някои европейски страни буквално ще трябва да оцеляват.

Също така съобщихме, че още през следващата година човечеството може да се изправи пред още по-адски климатични условия. Изследователите отбелязват, че 2023 г. чупи всякакви температурни рекорди и предполагат, че това все още не е границата.

Огън от ада! Европа счупи температурния рекорд, но докога ще издържи?