Американска ракета AGM-88 HARM, изстреляна от въоръжените сили на Украйна, излезе извън курса и удари жилищна сграда в Краматорск. Това съобщава New York Times.

Според журналисти инцидентът е станал на 26 септември 2022 г. около 18:00 часа местно време. В резултат на това бяха ранени трима цивилни, каза пред репортери жителка на Краматорск.

Според нея ракетата HARM е ударила апартамент, който по това време е бил празен, което е помогнало да се избегнат случайни жертви. Пострадали са само хората, които са били в съседната стая, според събеседничката на кореспондентите на NYT.

Американски войник, пожелал анонимност, каза пред вестника, че отказът на системата за насочване на ракетата се дължи на факта, че тя е била доставена от "стари запаси" на Пентагона.

Припомняме, по-рано беше съобщено, че близо до Донецк местни жители открили двигателя на американска високоскоростна противорадарна ракета AGM-88 HARM с изтекъл гаранционен срок.

Ракетата е произведена през 1991 г., а гаранционният й срок е изтекъл преди 25 години. Отбелязва се, че тя не е успяла да уцели целта и се е самоунищожила.

Произведена в Германия ракета е ударила жилищната сграда в Киев СНИМКА+ВИДЕО

Превод: GlasNews

Снимка: REUTERS