Тя е родена бунтарка и луда глава. Не се уморява да влиза в битки. Увлича се от магията на наричанията. Авторка е на "Стопанката на Господ" – най-четената българска книга за последните години.

Казва се Розмари Де Мео, но носи здрав български корен. „Родена съм на Дунава, по Бабинден, в голям сняг. Името ми е такова, защото прадядо ми Енрико е от Месина, Сицилия”, обяснява самата тя. Завършва НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. Няколко години след това заминава за Италия. Както самата обяснява, българският ѝ корен я дръпва обратно в родината и пътят ѝ поема в нова посока.

Със сестра си и баща си създават фондация "Щедро сърце" и заедно правят националните кампании: "Да вдигнем знамето в училище", "Съхрани българското", и "Шампионите тръгват от училище". Защитава дипломна работа на тема "Българското обредно наричане като терапия". Книгата, която издава, е рожба на дългогодишни дирения и преживявания с възрастни хора, запазили старото знание.

"Стопанката на Господ" разказва за Райна, която напуска България, за да се омъжи и живее в Италия. Животът там е прекрасно сбъдване на голямата ѝ мечта. Но нещо се пропуква, приказката се преобръща и Райна се разболява. Никой не разбира причината. Единственото обяснение е за магия. Младата жена се връща в България, за да си подреди мислите и да намери покой.

Пътят я завежда в селска махала, където среща своя духовен водач в лицето на Магда Богданова - стопанката на Господ, която е наречница. От нея Райна ще разбере, че силата ѝ е точно в българския ѝ корен. В заника на живота си старата наречница предава дарбата и знанието си... Една наречница все повтаря, че ще дойде време, в което българинът отново ще си чуе Корена и през Него ще си върне и силата! "Стопанката на Господ" разказва, как реченото ѝ може бъде сторено.

Ето какво разказа пред TrafficNews Розмари Де Мео за трудния път на "Стопанката на Господ" , както и защо написването на втора книга е неизбежно и колко полезни са душманите: