Басейните в Баня вече отвориха врати и са готови за горещия летен сезон.

Най-обичаният сезон безспорно е лятото, което вече е тук, а с него и горещите летни дни, които безсъмнение предразполагат да цопнем тялото си в басейн, а какво по-хубаво от това, ако той е пълен с лековита минерална вода. 

В центъра на България и само на 45 км. от Пловдив, се намира курортното градче Баня. Това лято работят едни от основните басейни в царския град и независимо от лекото увеличение на цените на билетите за вход, тази година броят на туристите също обещава да бъде значителен.

Само на 45 км от Пловдив - лечебните води, излекували ревматизма на Цар Борис III

Къде в Баня можем да отидем на басейн?

Централният минерал плаж се нарежда на първа позиция по популярност в класацията на GlasNews.bg, тъй като през годините е доказал, че е един от най-посещаваните места за плажуване. В "комплекса" има три басейна: голям – с площ на 2 олимпийски басейна, среден басейн и детски басейн. Детският басейн и средният басейн се изпразват всеки ден към 17:30 часа и водата се сменя. В детския басейн не е позволено влизане на родители с цел поддържане на по-голяма хигиена на водата. Предлагат се шезлонги и шатра, но повечето плажуващи предпочитат да събират тен, като постилат хавлиите си на тревните площи. На място има и капанче, което предоставя големи възможности за избор на храни и напитки.

Мнение на посетител: "След като беше с детето си 1 седмица в Баня, моя прителка ми каза, че за пръв път детето й се е къпало с удоволствие, а тя е била спокойна. Защото от една страна водата в басейна е топла и тя не се е притеснявала, че ще изстине, както е в ледената морска вода, а от друга страна детския басейн е плитък и детето се е чувствало спокойно."

Билетът за вход е 7 лева за възрастни и 3 лева за деца. 

От днес работи и калолечението, което се намира в непосредствена близост до санаториума. То е с работно време от 9:00 ч. до 17:00 ч. Билети ще се издават до 16:00 ч. Входът е 8 лв. 

Защо Лили Иванова маже тялото си с кал?

Точно на гърба на трите плажа, се намира хотел "Царска баня", който предлага на посетителите си луксозна обстановка, прекрасна природа и перфектно обслужване. Хотелът предоставя възможност за използване на релакс център, както и различни балнеолечебни процедури, с чиято помощ гостите ще изкарат една здравословна почивка. Релакс центърът е захранен с минерална вода, както и външния целогодишен басейн с дължина 18 м. и ширина 12 м., с топла минерална вода с t 33° C, джакузи и детски басейн, топило с t 45° C.

В "Царска баня" има и открито калолечение с лечебна кал от местното торфеено находище, в което също блика минерална вода. 

За летния сезон са готови и от хотел "Строител". Комплексът разполага с нов закрит басейн с релакс зона, който е изцяло с минерална вода, 4 външни басейна с топла минерална вода (25 метров за плуване, два средни и един кръгъл плитък басейн за децата.), ресторант с обновено меню и пресни рибни ястия.

Входът за възрастни е 15 лв. За деца - 7 лв. 

Възстановяват и облагородяват перголата в сърцето на парка в Баня

Популярният "Zi-Zzi Beach & Bar" от тази година е с нови собственици и смени името си на "Mika Beach". Той се намира в непосредствена близост до ЖП Гара Баня. С кола от Баня се минава през прелеза за село Пролом и веднага след прелеза се завива в ляво. Комплексът предлага луксозен басейн, бар и ресторант. Може да се насладите на атрактивни питиета от бара, който работи както през деня, така и през нощта, когато се организират и партита. Мястото е посещавано повече от тийнейджъри, отколтото от възрастни хора. 

Водата в басейна не е минерална. Вход (включително шезлонг + чадър): Деца от 5 до 11 години - 7 лв. Възрастни и деца над 11 г. - 15 лв. 

Балнеохотел "Стряма" разполага с басейн с топла минерална вода, размери 14 м. на 7 м., дълбочина 1.40 м. - 1.60 м., разполага с джакузи с 4 извода. В басейна се провеждат занимания по водна гимнастика за гостите на хотела. Ползването на шезлонг и чадър се заплаща. На разположение на плувците са барче и ресторант.

Треньор от Пловдивско изминава стотици километри, за да подготвя състезателите си