Гранд хотел Hessischer Hof затваря в края на годината и целият фокус на фондация Hessian House сега е върху луксозния хотел Friedrichshof в Taunus. Ако не друго, това е по-помпозен и исторически ценен хотел.

Монументални дървета, засадени от семейството на руския цар Романов (убит през 1918 г.) и кайзер Вилхелм II (1859-1941 г.), редки книги от кралица Виктория (1819-1901 г.) и други ценни неща: петзвездните луксозни хотели в Германия са пълни с тайни.

Град Кронберг днес е един от най-добрите жилищни райони в Германия. Но невинаги е било така. Той придоби световна слава благодарение на прапрабабата на сегашния хесиански ландграф Донат. „Замъкът е построен от моята прабаба императрица Виктория, известна още като императрица Фредерик, след смъртта на нейния съпруг, 99-дневния германски кайзер Фридрих III. Замъкът става резиденция на императрицата вдовица. С леко подценяване тя го нарече „Моята селска къща“, признава пред bild.de ландграфът на Хесен.

 

По време на строителството от 1889 до 1893 г. този град и районът му бяха в плачевно състояние, но императрицата се погрижила градът да придобие известност. И Кронберг все още се смята за едно от най-скъпите места за живеене в Германия.

 

Императрица Фридрих била много начетена и много любопитна. Тя се интересувала особено от точните науки и история. В замъка тя инсталирала една от първите системи за централно отопление, части от които се поддържат и работят и до днес. Новост за онова време е и банята с тоалетна. Императрицата заповяда да ги оборудват близо до всяка стая за гости.

 

Резиденцията хотел е пълна със сувенири на европейски благородници, произведения на изкуството, картини, мебели, дори цели стаи са произведения на изкуството и принадлежат към фонда на Хесианската къща. Апартаменти от Royal Suites от 140 кв.м тук струват от 2190 евро на ден. Според Ландграф тези стаи първоначално са били предназначени за дъщерята на императрицата, престолонаследницата на Гърция, Софи и нейния съпруг, престолонаследник на Гърция.

Когато императрицата умира през 1901 г., замъкът е лишен от надзор и по-късно преминава през тежки времена. През 1945 г. американците разграбват повечето ценности на имота. Най-добрите образци са изпратени в САЩ. Включително семейни декорации. Първоначално те били скрити в стената на мазето, но работничка случайно открива тайника. Повечето бижута се считат за изгубени завинаги.

Още снимки от хотела:

 Превод: GlasNews.bg