Синът на арестувания алкохолен бос Миню Стайков - Стайко Стайков, може да се укрива в ЮАР, където вече веднъж е бил в стремежа си да избяга от родното правосъдие, подозират източници от богаташките среди. Младият баровец се издирва от международната организация на криминалната полиция Интерпол от началото на миналия месец, след като заедно с баща му и още шестима души бяха обвинени за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари, както и за укриване на данъци за над 1 млн. лева. 

Наследникът на карнобатския олигарх се издирва за втори път. Преди 5 години след операцията "Захарно петле", при която бе заподозрян за ръководител на престъпна група за източване на ДДС, Стайко Стайков бе в неизвестност в продължение на два месеца.

Според запознати преди да се предаде сам в спецпрокуратурата заедно с адвоката си, Стайко е пребивавал за кратко първо в Лондон, а след това и на територията на ЮАР. Затова негови ортаци подозират, че е възможно и този път да се е покрил в южноафриканската република. Не е тайна, че тя е една от притегателните дестинации за всички бегълци от родната Темида. Там са се укривали най-известните дупничани братя Галеви, дори и самият Христофорос Аманатидис - Таки, преди да се установи в Дубай.

Според друга версия, за която писахме, Германия е другата дестинация, на която не е изключено издирваният да се намира в момента или през която вече да се е отбил. Там фамилията има роднини, при които Стайко често е ходел на гости, преди да бъде погнат от правосъдието. 

Припомняме, че преди дни съдът запорира имущество на собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков по искане на Специализираната прокуратура. Под възбрана попаднаха земеделски земи, жилища и сгради, дялове и банкови сметки... Разследването срещу фамилията Стайкови започна, след като през юли в Карнобат бе разкрита нелегална фабрика за цигари, помещаваща се в сграда, собственост на сина на кмета на града.