Спортният директор на Словачко Величе Шумуликоски говори преди гостуването на Локомотив (Пловдив) от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Северномакедонецът бе в Пловдив преди няколко дни, за да организира гостуването на отбора. Чехите ще летят с директен полет от Бърно до Пловдив. Тимът ще отседне в хотел близо до летището. 

"Предпочетохме спокойствието и затова избрахме хотел, който да не е в центъра на града. Стадионът не е от най-модерните. Преживял съм редица такива неща в Русия. Говореха за изграждането на нова трибуна, но вероятно това е музика от много далечното бъдеще", каза Шумуликоски. 

"Пловдив все още носи най-силните признаци на социализма. Очаква ни много задушно време на мача. Броят на членовете на цялата делегация е точно определен от УЕФА. Имаме право на 55 души. Това е свързано с против епидемичните мерки." В Пловдив Шумуликоски вечеря с бившия си съотборник от националния отбор Ванчо Траянов. 

"Ванчо игра в Пловдив почти през цялата си кариера. В момента все още работи за Локомотив. Дори не говорихме за техния отбор. Освен това се доверявам на нашите момчета и мисля, че те могат да отстранят Локомотив Пловдив", каза още Величе Шумуликоски.