Британецът Тони Гарнет, който изостави жена си заради украинска бежанка, която приюти в къщата си, покани още двама мигранти от страната ни, сред които и една жена, пише  Daily Star.

Както ви съобщихме, Гарнет се раздели със съпругата си Лорна 10 дни след като в къщата им се настани 22-годишната София Каркадим от Украйна. Двойката е отгледала две деца.

На 23 юни Гарнет и София виждат обява в социалните мрежи за търсене на жилище за 19-годишната София Расторгуева и нейния спътник Иля Троневич.

Младата двойка не се разбирала с британците в същия район, тъй като случайно пуснали котките им на улицата.

„Нямахме къде да отидем. Ние сме бежанци от Украйна. Родният ми град е Кременчуг, същото място, където руснаците взривиха търговски център миналия месец и убиха много хора. Там е много опасно. Знаехме, че руснаците са близо и нашите родители ни помолиха да напуснем за наша безопасност. Иля и аз отидохме във Варшава, а след това дойдохме тук, на летище Лийдс-Брадфорд", каза Расторгуева.

Британец приюти украинска бежанка и след това избяга с нея от съпругата си

"Откакто София пристигна, успях да се усмихна много и отново да съм щастлив. Ще я направя моя съпруга. Влюбен съм в нея и на тези, които пишат всякакви глупости за мен, казвам: "Какво правите за Украйна?“, каза Гарнет.

Припомняме, че ирландското правителство спря безвизовия режим за бежанци от повечето европейски страни, за да запази места за украинци, принудени да напуснат родината си поради руска военна агресия.

Превод: GlasNews

София, заради която британец изостави децата си, загуби зрението си

Роднините на украинката София: Тя ще бъде с него, докато има изгода