Шумът, който се вдигна след публикации в медиите за любовната история на британеца Антъни Гарнет и София Каркадим от Лвов, която живееше в къщата му по програмата за подпомагане на бежанците, остави мъжа без работа. Това каза той пред Daily Star. 

Тони сподели с репортери, че материалните му проблеми започнали веднага след като се появили публикации в медиите за романса му с украинката. Британците бяха възмутени от тази история и обвиниха украинката, че е "отвлякла съпруга от семейството му", а родения в Брадфорд, че е "избягал, оставяйки две деца и жена". Това, както и тормозът от страна на журналисти, накърняват репутацията му и водят до загуба на работата му.

Британецът, който изостави жена си заради украинка, приюти друга бежанка

„Преди имах много успешен бизнес. Посветих му се, беше такъв, че прекарвах над 80 часа седмично в него... Преминах от печеленето на почти 2 хиляди на седмица до това да не печеля нищо“, казва той.

Според Гарнет той е управлявал охранителна фирма, която е имала договори с Националната здравна служба (NHS). Заради журналистите и папараците, които се появявали на работата му, служителите на NHS били притеснени.

„Националната здравна служба каза, че тъй като сега очевидно съм „публична личност“ в очите на обществеността, те смятат, че е риск да бъда на което и да е от техните места. Аз не съм публична личност, аз съм просто откровен човек", казва Гарнет. 

Британецът, който напусна семейството си заради бежанец от Украйна, фалира заради епична любовна история / снимка instagram.com/sonya_dobrvlsk

Националната здравна служба отказала сътрудничеството му през пролетта. Оттогава мъжът няма стабилни доходи. Сега двамата със София нямат пари дори да обзаведат наетия апартамент. Мъжът казва, че е останал без хонорари от вестници и кредитни карти. Роднините започнали да помагат с пари. 

Въпреки това 29-годишният британец е решителен. Планира да се занимава с музика или комедия. Той вече се пробва като рап изпълнител и издаде песен, посветена на отношенията с украинец - "Ukraine to UK Rain". 

"Оттук нататък тя е мой приоритет. Има нужда от моите грижи", казва той за любимата си.

Любовната история на британеца Антъни Гарнет и София Каркадим от Львов

22-годишната София Каркадим се премества от Лвов в Германия и след това в Брадфорд в Западен Йоркшир през май, бягайки от войната в Украйна. 

Британец приюти украинска бежанка и след това избяга с нея от съпругата си

Тя се установява в дома на Тони и Лорна Гарнет, които имат връзка и отглеждат две деца, въпреки че нямат брак. 

Децата на Лорна и Тони Гарнет / снимка instagram.com/tee_garnett

Момичето било против, но британецът предложил на украинката да живее при тях като част от държавна програма за спонсорство, насочена към подпомагане на украинци, които са принудени да напуснат домовете си поради войната в Украйна.

Връзката между Лорна и София не се получила, най-вероятно поради ревност. Скоро момичето започнало да мисли за преместване от семейство Гарнет. 

София, заради която британец изостави децата си, загуби зрението си

В крайна сметка между двойката избухнала конфликт поради лошо отношение към украинката, което довело до факта, че 10 дни след пристигането в дома на Гарнет, Антъни и София напуснали къщата заедно.

Роднините на украинката София: Тя ще бъде с него, докато има изгода

В социалните мрежи момичето казва, че всичко върви добре в отношенията им. 

Британецът, който напусна семейството си заради бежанец от Украйна, фалира заради епична любовна история / снимка instagram.com/sonya_dobrvlsk