Бежанката Татяна остави съпруга си Андрей в Украйна и замина с децата си за Финландия, където намери нов мъж. 

В статия за това New York Times пише, че двойката е женена от близо 30 години и е отгледала двама сина.

„Няколко седмици след преместването Татяна срещна финландец. Тя се обади на Андрей и заяви, че не иска да продължи връзката. Тя се нуждае от ново място за живеене, нова връзка, ново всичко. Тя има нужда от нов живот“, пише в публикацията.

Андрей бил много изненадан и му се сторило, че „полудява“. Той не вярвал в това и смятал, че „това е някакъв вид флирт и всичко ще свърши“. След това Андрей и Татяна подадли молба за развод.

Наблюдателят отбеляза, че много бежанци, както женени, така и не, не възнамеряват да се върнат в Украйна. Те напускат и започват да изграждат нов начин на живот.

Както GlasNews вече писа, на 21 май 2022 г. жителката на Лвов, 22-годишната София Каркадим, беше топло приета в британския Бедфорд. Семейство Гарнет я приюти. Няколко дни по-късно София реши да избяга отново, вече от тази къща. И не сама, а заедно с главата на семейството, бащата на семейството Тони Гарнет. По-малко от 10 дни след като София се нанесе в къщата на Гарнет, тя обяви, че е влюбена в 29-годишния Тони.

По-късно предприемчивата украинка каза пред репортери, че вече е в безопасност, като добави, че харесва Тони от пръв поглед и като цяло, според нея, веднага разбрала, че той е нещастен в брака.

През септември стана известно, че двойката се скарала, когато британецът отпразнувал 30-ия си рожден ден . Англичанинът изгони София навън, като каза, че тя постоянно пие и се кара с него. Той заяви, че не може да понесе нейните обиди и гняв. В деня на кавгата им тя грабна нож и намушка на няколко места стената. 

Тони предаде София на полицията, след което побърза да даде интервю за британски журналисти. 

Снимка: Reuters

Украинката, разделила британец от семейството му, нахапа полицай. Има заповед за ареста й

Украинката, която влюбеният британец изгони, се връща в родината си

София, заради която британец изостави децата си, загуби зрението си

Британец приюти украинска бежанка и след това избяга с нея от съпругата си