През изминалата година вашите сигнали отново ни провокираха да търсим и показваме истината. Разказахме ви за схеми с участието на лекари. И такива, зад които стои пагонът.

Нека си припомним:

През 2022 г. ви показахме как се издава фалшив ковид сертификат  само по лична карта и как в схемата са замесени и лекари. Тръгнахме по следите на зрителски сигнал, за това че масово персоналът в Пампорово работи с фалшиви сертификати. Разказахме ви каква е цената и кой ги издава. След нашето разследване последваха арести. Делата по този случай все още не са финализирани.

Вижте още веднъж цялата схема:

Арестуваха мъж, опитал да продаде зелен сертификат за 300 лева СНИМКИ

Как се издава фалшив сертификат само по лична карта? ВИДЕО

Прокуратурата в Пловдив се зае със схемата за фалшивите сертификати

Разследване на GlasNews: Продавачите и схемата за фалшивите сертификати

Домашен арест и гривна за мъжа с фалшивите сертификати

Пуснаха срещу гаранция мъжа, продавал фалшиви сертификати в Пампорово

Затвориха лаборатория „Генезис Лайф" и в Банско

РЗИ инспектори под прикритие си платиха "ковид сертификат" в Банско ВИДЕО

През изминалата година ви показахме още няколко случая, в които бяха замесени лекари. Някои от тях научиха от екипа ни, че участват в схеми. Видяхте как слепият по документи Борис Димитров кара такси. Според ТЕЛК решение той не може да се движи без чужда помощ.

Сляп по документи кара такси ВИДЕО

Прокуратурата погна слепият такиметров шофьор от Рила

Кой и защо издаде ТЕЛК на слепия по документи таксиджия?ВИДЕО

Борис Димитров  вече не кара такси, но повече от пет години той е взимал пенсия за ТЕЛК със сто процента чужда помощ. Ползвал и всички привилегии на експертното решение. А колко още има като него – не е ясно. Ясно е, че се освидетелствани по документи, без те реално да бъдат прегледани.

Така и не стана ясно, кой от лекарите е издал фалшивите документи за диагнозата - сляп със сто процента чужда помощ.

През 2022 година ви разказахме също как се живее в лукс с полицейска заплата и как полицейски шеф  се сдоби с шофьорска книжка, при нарушение зрение? Разказахме ви за гл. инспектор Звезделин Колев, който е бивш шеф на „Пътна полиция“ за цялата страна.

 

След нашето разследване гл. инспектор Звезделин Колев подаде заявление за напускане и излезе в отпуск. Как реагираха компетентните институции?

Разследване на GlasNews: Как полицейски шеф се сдоби с апетитни имоти и внушителен автопарк?

След разследване на GlasNews: Полицейски началник напусна МВР

След разследване на GlasNews: Министър Рашков разпореди проверка на полицейски началникЩе бъде ли уволнен дисциплинарно Звезделин Колев или ще си тръгне с гордо вдигната глава и с 20 заплати?

Ексшефът на „Пътна полиция" с незаконна шофьорска книжка

През 2022 г. ви запознахме и с други полицейски служители, които не дават пример с поведението си. Разказахме ви кой стои зад злоупотребите в КАТ с хиляди левове с пререгистрациите на автомобили. Нека си припомним, как един друг полицейски шеф - Ален Миалков се правеше на болен в продължение на няколко месеца, за да избегне проверките на ГДНП.

През 2022-ра видяхте също една нова полицейска схема за разкриване на престъпления, която праща баби и дядовци в ареста. Отново се натъкнахме на полицейски произвол в Трето РУ в Пловдив. Вижте:

Още преди година в поредица от разследвания ви разказахме как хапче без рецепта, след проверка на пътя, те праща в ареста. Полицаите не приемаха тази теза, докато през 2022-ра не бяха подложени на същите тестове като редовите шофьори. Със заповед на вътрешния министър започнаха масови проверки за алкохол и наркотици на униформените, и те признаха, че полевите тестове отчитат грешки.

 

Следва продължение!